Тематски дан посвећен Вуку Стефановићу Караџићу одржан је 7. новембра 2022. године у одељењу II2. То је био и  почетак тематске недеље Вук Караџић коју ће реализовати Разредно веће другог разреда.
Ученици II2 су час српског језика, математике, дигиталног света, музичке културе и физичког и здравственог васпитања посветили реформатору српског језика Вуку Стефановићу Караџићу. Дан су започели песмом „Распевана азбука“, игром „Асоцијација“ и биографијом Вука Караџића кроз презентацију, а затим су анализирали кратке народне умотворине. Уследио је кратки квиз у ком су учествовали сви ученици у такмичарском духу. Час је завршен уз народни инструмент гусле – учитељица Снежана Ђуричковић је рецитовала песму „Дете“ уз пратњу гусала које је свирала тетка једне ученице.
На часу математике ученици су решавали задатке из теме обрађене у претходном периоду. На часу дигиталног света презентовали су своје практичне радове у вези са Вуковим животом урађене у 3Д бојанци и виртуелно посетили Музеј Вука и Доситеја. На музичком су обрадили песму „Хвала Вуку!“ На физичком су уживали играјући елементарне и штафетне игре из прошлости. Посебно им се допало такмичење – скакање у џаковима.

                                            Одељењски старешина Снежана Ђуричковић

Author

Sladja