Ученици IV5  су обележили Дечију недељу разговором о књизи „С децом око света“, Тање Родић, 28. септембра 2022.  Они су  раније обавештени да ће се на часу српског језика обрађивати одломак из те књиге који се налази у читанци и добили су препоруку да  прочитају целу књигу.
Седам дана раније ученици су подељени у групе, на основу земље коју ће група обрађивати: Русија, Француска, Аустрија, Египат и Швајцарска. Свака група је добила задатак да оно што пише у књизи о додељеној земљи обавезно прочитају, као и додатни материјал који пронађу. Потребно је било да пронађу и запишу што више занимљивости о земљи коју обрађују. Сав материјал (текстови, цртежи, фотографије и др.) који буду имали, требало је да прикажу на хамеру приликом извештавања на часу.
Ученици су веома добро сарађивали током израде задатка, састајали су се после часова, што је за њих било веома занимљиво и ново. Имали су и помоћ родитеља у проналажењу и штампању фотографија. На часу српског језика свака група је остале из одељења научила нечему новом о некој од земаља.

Весна Зец

Ученици су писали саставе на тему Дете је дете, да га волите и разумете.

Дете је дете, да га волите и разумете
Баш је лепо бити дете. Деца су мали људи и виде свет који су одрасли заборавили. Сви људи су некада давно били деца. Када смо били мали, слушали смо само родитеље. Полако растемо и научили смо шта су наша права и наше обавезе. Некада грешимо, а нешто и научимо на својим грешкама. Понекад смо тужни или уплашени, али ту су родитељи да нас утеше. Они се труде да нас лепо васпитају. Некад нас грде, некада хвале, али су увек уз нас. Разговарају са нама и помажу нам када имамо проблеме. Понекад је довољно да нас загрле и пољубе. Тако врате осмех на наше лице. Дечји свет је пун маште. Нама је сваки дан нека нова авaнтура. Када си дете немаш неке велике бриге. Идеш у школу, играш се са другарима и стално учиш нешто ново. Сви те воле, све ти купују, а ти само уживаш. Деца треба да буду вољена и срећна. Тако ћемо када порастемо бити бољи људи. Моји родитељи кажу да деца расту од љубави. Бити дете је најлепше на свету.

Теодора Мраковић

Author

Sladja