Наша школа учествује на такмичењу JR.NBA Srbija од његовог почетка. Сваке године бирамо мешовиту екипу састављену од деце која су добри ђаци, спремни на сарадњу и узорног понашања, а тек на крају процењујемо предзнања из кошарке, иако су и она веома битна.

За тим који чине играчи 2010. годишта и млађи одабрани су: Данило Јанковић, Алекса Павловић, Јована Бајрамовић, Ивона Јовичић, Ања Поповић, Лана Стојић, Анђелија Јовановић, Душан Торбица, Марко Ракић, Вук Кулић, Николина Митровић и Вукашин Михајловић.

Жребање школа и бирање NBA екипа одржано је у Центру за културу Влада Дивљан, 5. маја 2022. Ђаци су изабрали екипу Golden State Warriors, слушали су помно говорнике на бини, опколили су наше тренере, селекторе, играче и поузимали су гомилу веселих фотографија и аутограма. Добили смо дресове, шорцеве, мајице, лопте и дипломе.

У нашој групи учествовале су и школе ОШ ,,Иван Горан Ковачић“, ОШ ,,Ћирило и Методије“, ОШ ,,Павле Савић“ и ОШ ,,Вељко Дугошевић“.
У првом колу 13. маја тим је остварио победу, у другом колу 20. маја је изгубио. На домаћем терену одиграна је следећа утакмица у којој  су 27. маја победили противника, као и у наредној у четвртом колу. На табели од 30 школских клубова наша школа је заузела 11. место са три победе и кош разликом 115:110, са укупно 7 поена.

Финални дан ће бити 22. јуна 2022. и тада ћемо имати представнике за такмичења у полигону и шутирању. Пријављени играчи ће имати прилику да одраде јавни тренинг са еминентним тренерима из NBA лиге.

Уз пуно лепих искустава, нових пријатељства завршавамо овогодишње дружење, а деца кући носе дресове да их што више цепају и прљају и дипломе да их дуго, дуго чувају.

Војислав Калезић, наставник физичког васпитања

dav
Author

Sladja