Ученици IV2 и њихова учитељица Горица Ивановић, троје ученика другог разреда и библиотекарка Слађана Галушка присуствовали су завршној свечаност пројекта Читам, па шта?, одржаној 30. маја 2022. у Библиотеци града Београда.

Децу, родитеље, наставнике и библиотекаре поздравила је ауторка пројекта Александра Вићентијевић  и захвалила се ђацима који учествују у њему. Виолета Ђорђевић и Биљана Петровић, чланице жирија, похвалиле су дечије радове и образложиле одлуку о наградама – прикази који показују како је књига утицала на читаоца и у којима деца образлажу зашто им се нешто допада или не, освојили су награде.
Два ученика, освајачи првог места, прочитали су по један свој рад. Један од њих је Драгутин Пушица, ученик IV2 наше школе.

Гост свечаности је био Урош Петровић. Он је говорио о истраживању које доказује да деца читаоци од детињства, постижу боље резултате у свакодневном животу и професији. Затим је публици задавао загонетке сличне онима из књига о девојчици Марти. Ученици који су решили задатке, добили су лоптицу са смајлијем или ранац.

Након дружења са писцем сви ученици чији су радови објављени на страни пројекта добили су похвалнице.

Слађана Галушка

Author

Sladja