Угледни и  јавни час на коме су ученици III1 и III4 представили пројекат Еко бајка одржан је 10. јуна 2021. у свечаној сали.

Часу су присуствовали ученици оба одељења и учитељице Јована Симић и Ивана Милошевић, библиотекарка Слађана Галушка и гости – ученици III3  и њихова учитељица Ивана Уљанов, наставнице Ивана Глумац и Ана Стојановић, педагог Татјана Перишић и директор школе Јована Миленковић.

Ђаци су извели представу Бајка о краљевству на ушћу двеју река кроз коју су показали знања у вези са бајкама, заштитом животне средине и рециклажом. Део представе чинила су и квиз питања за публику.
У вредновању активности пројекта ученици учесници су рекли да је било веома занимљиво, свидела им се сарадња два одељења, састављање бајке и квизова и глума.  Гости су похвалили идеју да се знања из природе и друштва повежу са бајком и оценили су да је представа била веома успешна и забавна.

Активности и продукти пројекта су представљени на четири странице онлајн одељењског часописа Чаролије враголијечије су теме бајка, рециклажа, представа и извештајПостављен је текст бајке, дечији ликовни радови, прилог о еколошком кутку, квизови, фотографије са представе и извештаји о току пројекта.

Слађана Галушка

Author

Sladja