Ученици четвртог разреда и њихове учитељице били су на излету 12. јуна 2020. године.
Прво одредиште била је Топола, посетили смо Карађорђев град где је до данас очуван рестауирани конак са кулом, црква са звоником, школа у којој се данас налази народна библиотека и споменик Карађорђу. Након тога смо отишли на брдо Опленац и обишли Задужбину Карађорђевића, комплекс који обухвата величанствену Цркву светог Ђорђа, Маузолеј српске краљевске породице и музеј кућу краља Петра.

У наставку путовања ка Аранђеловцу обишли смо пећину Рисовача. Након ручка у хотелу „Језеро“ уживали смо у игри у парку Буковичке бање, а у Орашцу смо посетили музеј и Спомен плочу у Марићевићева јарузи, месту договра о подизању Првог српског устанка и проглашењу Карађорђа Петровића врховним вождом на Сретење 15. фебруара 1804. Након тога уследио је повратак за Београд где смо стигли у 19 часова.

Излет је реализован према плану и планираном временском динамиком. Циљеви и задаци излета су у потпуности реализовани. Возач и водич агенције су били изузетно професинонални. Ако свему додадамо и повољне временске услове, са сигурношћу можемо рећи да су сви учесници уживали у излету.

Ивана Глумац

 

Author

Sladja