Ученици одељења II4 са учитељицама Иваном Милошевић и Милицом Кукаљ, посетили су Природњачки музеј и изложбу „Пут на Месец“, у среду 6. новембра 2019. године. Изложба је инспирисана мисијом „Аполо 11“. Ученици су се упознали и са утицајем Месеца на биљни и животињски свет на Земљи, као и на бројне процесе у природи.

Ивана Милошевић

Посета Природњачком музеју

Природњачки музеј је место пуно историјског знања у коме можемо научити много тога о свемиру. Тамо смо научили да је у свемиру дању много топлије, а када је ноћ да је много хладно. Највише ми се свидело то што сам сазнао да црна рупа постоји и да није измишљена. У музеју сам видео макету Месеца, чија површина није свуда глатка. Било је изложено и астронаутско одело поред ракете. Од кустоса сам сазнао да је права ракета тешка као неколико слонова и да је човек крочио на Месец, али да не може да крочи на Марс.

Богдан Јевђенијевић II4

Пут на Месец

Били смо у посети Природњачком музеју. Причали су нам о ракетама и Месецу, што се мени баш свидело, као и о животињама и биљкама којима треба више мрака. У музеју смо видели одела која се носе у свемиру.
Могли смо да видимо чак и сладоледе који се једу у свемиру.
Од свих посета музејима, мени се највише свидела ова.

Андреј Лајтман II4

Пут на Месец

Моје одељење и ја смо били у галерији Природњачког музеја на изложби „Пут на Месец“. Тамо смо видели макете ракета. Сазнали смо да астронаути носе сладолед на пут, зато што не могу да једу из тањира виљушком и кашиком. Гледали смо животиње које воле пун Месец. Мени се највише свидело када смо гледали морске корале. Видели смо и астронаутско одело.
Мом одељењу се допала посета музеју и било нам је много лепо.

Ђорђе Ђорђевић II4

Author

Zola