У среду 9. октобра 2019. године, ученици III4 посетили су Музеј науке и технике. Учешћем у истраживачким задацима, ученици се на занимљив и интерактиван начин упознали са историјатом музеја, знаменитим научницима и изложеним експонатима.

Драгана Томанић

Музеј

Сазнања се стичу не само у школи већ и у музеју, у позоришту, на радионицама… Ми смо се у то уверили одласком у Музеј науке и технике 9. октобра 2019. године.
До музеја смо брзо дошли јер је наше ишчекивање убрзавало наше кораке. Када смо стигли, добили смо информације о понашању у музеју и о активностима које су нам припремили. Подељени у пет екипа, започели смо прву игру – потрагу за тајанственим предметом. Шетња кроз музеј и кроз очуване старе експонате довела нас је до решења загонетки, а решења су била: телевизор, грејалица, сто, чамац, компјутер, фотоапарат. Сакупљени беџеви донели су свим екипама бодове. Друга игра, игра асоцијације, била је одлучујућа. Свако се на свој начин трудио да екипи донесе поене. Када смо завршили игре, ушли смо у још занимљивији део где се налазе гравитациони левак, прва игригрица – понг, калеидоскоп, искривљена огледала, показатељ тежине на Меркуру и осталим планетама. Било је веома узбудљиво кретање по тој соби и тамо смо остали 5 минута.

Иако је ово искуство трајало само 2 сата, мени и мојим другарима се јако свидело и надамо се да ће се поновити.

Ђорђе Гавровић III4

Author

Zola