У оквиру пројекта „Финансијско описмењавање ученика“ ученици одељења II-4 са учитељицом Иваном Милошевић посетили су изложбени простор Народне банке Србије, у уторак 10.9.2019. године.

Том приликом ученици су се упознали са историјом новца и динара, појмом и улогом централне банке, значајем штедње, као и како препознати фалсификовани новац.

Ученици су одгледали филм едукативног карактера о настанку прве банке у Србији, а затим је свако добио новчаницу са својим ликом.

Ивана Милошевић

У посети Народној банци

Моје одељење II-4 је са учитељицом Иваном било у посети Народној банци Србије 10. септембра 2019. Имали смо част да се упознамо са основним задацима Народне банке, да стекнемо знања о новцу и штедњи, фалсификовању начинима плаћања, видљивим и невидљивим заштитама које се користе у изради новчаница.

Госпођа Вида Томашевић је била дивна и провела нас је кроз простор банке. Поред експоната које смо видели, а неке и додирнули, погледали смо и филм о историји српског новца. На крају смо сви добили предиван поклон – новчаницу са нашим ликом од 1884 динара. Тај број представља годину оснивања Народне банке Србије.

Напустили смо банку свих банака пресрећни и пуни утисака, са много нових информација и поклоном који ће нас подсећати на овај дан и све што смо видели и доживели.

Миљана Вулевић II-4

Author

Zola