Ученици II-2 и учитељица Горица Ивановић посетили су Центар за промоцију науке,9. септембра 2019. године. Ђаци су писали кратке извештаје о радионици која је за њих тамо организована.

Радионица

Данас смо посетили Центар за промоцију науке са учитељицом и путовали смо тролом.

Имали смо задатак да осмислимо школу по нашој жељи. Био сам у првој групи која је требало да осмисли интресантне часове. Направили смо фудбалски терен и одредили правила игре. Већина нас је у школи желела базен. Најбољи рад су имале девојчице. Направиле су школу са базеном.

Ово нам је било дивно дружење, учили смо да радимо у групи и да помажемо једни другима.

Сава Јовановић II-2

Радионица

Данас нас је учитељица водила у Центар за промоцију науке на Нацину радионицу.

Када смо стигли, упознали смо се учитељицама које раде тамо. Затим су нам поделиле папириће на којима је требало да напишемо наше идеје за идеални школски простор и и идеалну наставу. Било је разних идеја. Поделили су нас у неколико група од којих су неки правили идеалну наставу, а други идеалну школу. Ја сам са Данилом, Илијом, Војином и Јаковом правио школу. Она је имала базен пун сока и трамболину. У тој школи можеш да се попнеш на кров и сунчаш се или да се спустиш низ тобоган у базен пун сока. Осим забаве, школа би имала и два кабинета у којима би могао стално да учиш роботику и хемију и да изводиш експерименте.

Било би јако занимљиво уписати се у такву школу. Баш сам се лепо провео.

Лав Мустур II-2

Радионица

Данас сам био на радионици и баш сам се лепо провео.

Пуно смо се играли. Добили смо папириће на којима смо бирали предмете које бисмо желели да имамо у школи. Добили смо и друге папириће на којима је требало да напишемо како бисмо желели да наша школа изгледа. Након што смо направили план, добили смо материјал да направимо нашу школу из снова: чачкалице, пластичне чаше, штапиће од сладоледа, фломастере, папире, маказе, лепак и вуну. Почели смо да правимо, али ми смо у нашој групи били спори па смо једва стигли да завршимо на време. Било ја јако забавно и поучно. Баш сам се лепо провео.

Научио сам да је машта важна да се створе нове идеје и да онда нешто постигнеш у свом животу.

Данило Јовановић II-2

Author

Zola

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.