Ученици VI5 учествују у реализацији пројекта „Причам ти причу“ чије се активности одвијају на часовима српског језика, грађанског васпитања и технике и технологије и у школској библиотеци. У оквиру пројекта ђаци су се упознали са путем књиге од писца до читалаца током радионица „Пут књиге“, а затим су се и сами опробали у писању различитих врста прича и цртању илустрација за њих.

Део продуката пројекта представили су током јавног часа којим је обележен Светски дан књиге и ауторских права 23. априла 2019. Како је овогодишња тема обележавања „Отвори књиге! Отвори ум!“, договорено је да се представи књижевно стваралаштво ученика наше школе.

На часу коме су присутвовали ученици VI1, VI2 и VI4, ученици VI5 су прочитали неколико својих прича и показали велике корице за књиге и пано са илустрацијама. Гости су им били и троје ђака четвртог разреда који су се представили песмом, причом и текстом о Београду.

На крају часа наставница Драгана Јањић и библиотекарка Слађана Галушка су позвале све присутне ученике да пишу и објављују своје радове у школском листу и најавиле су школско такмичење у писању бајки које ће се одржати у мају 2019.

Author

Zola