У сарадњи школске библиотеке и Библиотеке града Београда, одељења „Растко“ на Врачару организована је за ученике IV3 радионица „Градови Србије“, 20 децембра 2018.
Ученицима су представљене књиге које могу да користе за решавање задатака у оквиру одељењског пројекта „Учење је забава“, који су осмислиле учитељице Драгана Златић и Марија Вујовић и библиотекарка Слађана Галушка. Део активности је коришћење информативних текстова за израду презентација и паноа у вези са неколико градова Србије.

Библиотекарке су разговарале са ђацима о Новом Саду, Нишу, Крагујевцу и Ужицу – о географском положају, важним историјским догађајима и занимљивостима. Споменути су и писци за децу који су живели у њима и ученици су прочитали неколико песама Добрице Ерића, Душка Радовића и Мирослава Антића. Шта све знају о овим градовима деца су, подељена у две екипе, показала кроз кратки квиз.

На крају дружења ученици су вредновали активности, рекли су да им се час у библиотеци веома допао, да су сазнали неке нове информације, да је било забавно и да су добили нове идеје за израду задатака.

Радионица „Градови Србије“ за ученике IV-2 реализована је 27. децембра 2018.
Ђаци су говорили о неколико градова Србије читали стихове Јована Јовановића Змаја и Душкка Радовића, учили и забављали се уз квиз питања.

 

Author

Zola