Мађарски стрип аутор, писац и илустратор Иштван Лакатош био је гост Сајма књига у октобру 2018. и на штанду Издавачке кућа „Одисеја“ је потписивао своје романе. То је био повод да Александр Губаш, представник „Одисеје“, гостује у нашој школи 1. и 2. новембра 2018.
Он је ученицима III-3, III-4, III-5 и IV-4 говорио о три романа Иштвана Лакатоша: „Коцкоград“, „Замало смртоносни зрак“ и „Ракун који је хтео да опере цео свет“.

Ученицима су се свиделе приче о необичним јунацима, а сазнали су и какав је пут књиге од писца до читалаца и којим занимањима се баве људи запослени у једној издавачкој кући. Ђаци су кроз разговор са гостом добили одговоре на бројна питања у вези са током настанка књиге и о детаљима из романа мађарског писца.

Пажњу светске јавности Иштван Лакатош је привукао својом оригиналним, веома савременим и озбиљним приступом књижевности за децу. Његове прве књиге освајале су престижне мађарске награде за стваралаштво за децу, а роман „Коцкоград“ нашао се на почасној листи најзначајније интернационалне организације за стваралаштво за децу и младе – ИББY.

Author

Zola