Наставница техничког и информатичког образовања Наташа Томић и библиотекарка Слађана Галушка одржале су 21. септембра 2018. два заједничка часа у VIII3 на тему Интернет и комуникација. Ученици су проширивали знање о појму комуникација, дискутовали су елементима и врстама комуникације, о електронској комуникацији и начину на који користе интернет. На основу излагања и кратке презентације коју су пратили, направили су два паноа у вези са комуникацијом.

На исту тему организовани су 24. септембра 2018. часови у VIII1 којима је присуствовала и наставница српског језика Драгана Јањић. Ђаци су стицали знања о могућностима коришћења интернета, проналажењу информација, стварању и дељењу новог знања. Ученици су дикутовали о елементима комуникације, позитивним и негативним странама интернета и правилима безбедног понашања на друштвеним мрежама. Подсетили су се модела за решавање информационог проблема БИГ6 и концепата медијске писмености.

Добили су задатак да осмисле сценарио за видео лекције у вези са стеченим знањем које ће на наредном часу снимати мобилним телефоном и тако створити нове информације које ће поделити са другима на интернету.

Author

Zola