У оквиру сарадње школске и јавне библиотеке за ученике другог разреда одржане су од 11. до 23. јануара 2018. радионице у Библиотеци града Београда, одељењу „Растко“ на Врачару. Ђацима су представљене квиз књиге Издавачке куће Енцо Боок, а затим је организовано квиз такмичење уживо и онлајн у ком су деца стицала нова знања из опште културе. Свако одељење је добило и једну квиз књигу на поклон.

Део дружења је била и промоција постигнућа ученика, представљени су њихови литерарни и ликови радови на тему Нове године и Божића, који су настали за време новогодишњег распуста. Цртежи су постављени на пано у Библиотеци и направљена је мала изложба. Неколико ученика је читало своје саставе. Деца су добила много похвала за радове од библиотекара и учитељице.

Библиотекарке Библиотеке града Београда су говориле о програму за подстцање читања „Читам, па шта?“ и позвале ђаке да учествују у њему.

Ученици свих одељења су рекли да им се радионица допала, да су се играли и нешто ново научили кроз квиз и имали су прилику да покажу како лепо пишу и цртају. Домаћини су позвали ђаке да наставе дружење и у другом полугодишту.

Author

Rale