Поводом обележавања Дечије недеље 2017. године, чија је тема „Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета“, Дечије одељење Библиотеке града Београда „Растко“ на Врачару организовало је радионице за основце. У њима су учествовали и ученици два одељења трећег разреда наше школе.

Програм је почео 2. октобра радионицом „Калиграфија“, коју је водила Милена Ракић, наставник у Основној школи „Народни херој Синиша Николајевић“. Ученици ИИИ4 су се упознали са основним појмовима калиграфије. Видели су како се користе гушчје перо и перо од трске за цртање и писање, а онда су се и сами опробали у тим вештинама. Имали су задатак да нацртају по једно слово и саставе заједничку поруку на посебном папиру. Затим су направили изложбу својих радова.

Ђаци ИИИ2 су се 5. октобра дружили са писцем Радиславом Јовићем и разговарали о књигама и читању. Књижевник је говорио стихове из својих књига и представио нову збирку песама „Чаробни осмех“. Ученицима су се допали стихови, па су се придружили у рецитовању и казивали своје песме о другарству и породици. Били су веома радознали и испитивали песника о његовом раду, поезији и начину на који ствара.

Договорено је да песник посети нашу школу у новембру и представи ђацима млађих разреда неколико својих збирки песама.

Слађана Галушка

Author

Rale